Víruskereső téves riasztás!

Víruskereső téves riasztása.
Akinek AVACS víruskereső van telepítve ott az utolsó frissítés után előfordulhatott, hogy akár évekkel ez előtt telepített programból is, ha nincs a telepítési könyvtár a kivétel listában, akkor ad hoc szerűen kiszedhet DLL-t a program könyvtárából (karanténba teszi).
A megoldás az, hogy a víruskeresőben be kell állítani a telepítés helyét (pld.: C:\PSS8 mappa) a kivétel listába (a programnak nincs online kapcsolata így semmit sem tölthet le az internetről). Utána (érdemes a Windowst újra indítani) és az után a karanténból vissza állítani.
Ezt legegyszerűbben valamelyik utolsó komplett mentés CD-ről érdemes megtenni (ekkor elég a kiszedett DLL-t vissza másolni az évszám mappába). Rosszabb esetben, csak ha év elején nem volt frissítés a 2012 mappából is pótolható a DLL.
Ha ez valamiért nem megy, akkor csak a frissítés újratelepítése segít.
Nem állítható, hogy a víruskereső a hibás, hiszen a fájlok akár utólag is megfertőződhettek, de mivel több felhasználónál is hasonló történt valamint más víruskereső nem jelzett így vélelmezhető, hogy fals riasztásról van csak szó. Természetesen az év elején megküldött magán elérhetőségeken továbbra is térítésmentesen segítek, ha gond van.

2013-as utolsó ingyenes program frissítés elérhető.