Számla készíto programok

PSS8 termékcsalád
PRECÍZ programcsomag frissítése.

Letölthető frissítés (mindazoknak ingyenes akik 12 hónapon belül vásárolták a programot, vagy fizettek a program frissítéséért, bővítéséért)

 Frissítés elött legyen MENTÉS (legalább helyben egy másolat) a jelenlegi program könyvtáráról (ha 2012-ben még nem frissitett mindeképpen kell másolat, lásd legalul)
(A jelenlegi program helye a főmenüsor felett a kereten a program neve után látható)
Utánna ezt a könyvtárat kell majd megadni a telepítő elindítása után 3. ablakban.

Mérete: >29 Mbyte (a help nélkül, helppel együtt > 100 Mbyte)
 Jobb egérgombbal a a telepit.exe-re bökve a feljővő menüből válassza a "Cél mentése más néven... "-et és ott adja meg az asztalt vagy egy ideiglenes könyvtárat, amit ki tud írni például CD-re, bár elégséges a telepített program könyvtárát kiírni, mert az már a cég adatait is tartalmazza mint mentést.

[ TELEPIT.exe ] <- jobb egérgomb cél mentése másként, javasolt az asztalra(desktop), majd onnan elindítani

 Telepíteni a régi programra kell, hogy az adatokat átvegye (lásd lejebb lépésről lépésre).
Ha nincs fenn (például új gép), akkor másoljuk be a CD-ről a mentést először (pld C:\PSS8\2013 könyvtárba) és erre telepítsük a program frissítést és NE FORDÍTVA.

Amennyiben a telepítés után készül az évszám könyvtárról MENTÉS akkor az egyben a frissített programot is tartalmazza, azaz a gép eltűnése, megsemmisülése stb estén újra telepítés nélkül elég csak bemásolni egy gépre és már lehet is dolgozni.

A letöltés után (soha ne a letöltéssel egyidejüleg telepítse) el is lehet menteni a telepít.exe-t, de felesleges mivel a telepítés után az évszám mappáról (program és adatmappáról) készült mentés teljeskörű aktuális program verziót is tartalmazza.

Frissítés telepítése.

A jelenelegi programunk verziószámát a menüsor jobb szélén tudjuk ellenőrizni. Ez azért lehet hasznos, mert a frissítés után ezzel ellenörizhető, hogy az új verzió sikeresen fel lett-e telepítve a megfelelő könyvtárba.

Adott program verziószáma.

A megfelelő könyvtár, ahol éppen használják az adott cég-évet a menüsor felett a kereten látható
könyvtár ahol van

Az itt látható könyvtárat kell megadni a telepítés során a telepítő harmadik ablakában.

1.) Töltse le a saját gépére a frissítést (telepit.exe)
2.) ellenőrizze a fenti két adatot
3.) ezután, lépjen ki minden PRECIZ programból (hálózatos verziónál mindenki)
4.) Készítsen mentést a CD-re (DVD-re vagy legalább egy USB memóriára, útóbbi nem tekinthető teljesértékű mentésnek, de semminél több)
5.) és akkor indítsa el a letöltött frissítést (telepit.exe).
6.) a harmadik ablakban adja meg a fent leolvasott könyvtár nevet
7.) ha végig ért a telepítés eltérő ikon név esetében létrejön egy új indító ikon (régit addig ne bántsuk amig minden nincs rendben)
8.) Ha hiba nélkül elindul ellenőrizzük le hogy az utoljára felvitt számla, a partner vagy termék a listában ott van-e. Ezt úgy tehetjük meg hogy a NYILVÁNTRATÁSOK menüpontban a megfelelő listát felhívva a jobbra fent található rendezettséget rögzítés (sorszám) szerintire kell állítani, ekkor a lista legvégén látható az utolsónak felvitt adat.
9.) több cég is van a gépen akkor a régi indító ikont ellenőrizzük (verzió). majd a fenti műveleteket végezzük el elölről a következő cégre is.

Aki 2012-ben először frissít,
annak minden képpen kell egy másolat az eddig kiállított számlákról, mert az új programban eltérések vannak a régihez képest, a 2012 es előírások és a NAV elvárások miatt. Másolatot leg egyszerűbben a programból kilépve a Sajátgép ablakban az évszámkönyvtárra ráállva jobb egérgomb, a feljövő menüből a MÁSOLÁS menüpont, kicsit arrébb vitt egér (ne álljon semilyen szöveg felett) és jobb egérgomb BEILLESZT menüpont. A létrejövő MÁSOLAT_2012 nevű mappát átnevezni (jobb egérgomb ÁTNEVZÉS) pld "2012.03.12-ig" névre így egyértelmű, hgy miért van ott és hogy az ennél régebbi számlákat onnan kell nyomtatni. Ezért praktikus a frissítést akkor elvégezni amikor minden sorrenben lévő számla már le van zárva és kinyomtatva.

Tartalomjegyzék

nem rendelhető

Évváltás 2012->2013
Évváltás 2013->2014
Évváltás 2014->2015
Évváltás 2015->2016
Évváltás 2016->2017
Évváltás 2017->2018
Évváltás 2018->2019
Évváltás 2019->2020

2013-as utolsó program
frissítés letöltése.


Nyitólap