számlázás, számlázó program

PRECÍZ SZÁMLÁZÁS - Számlázás program - belföldre és külföldre Ft és devizás számla kiállítás, iktatás és nyilvántartás.

SZÁMLÁZÁS 7 795,28,- + áfa br.:9 900,-Ft
Számlázás program feladata

és gyors számlakészítés kisvállalkozásoknak
- árú, szolgáltatói vagy akár vegyes számla (ide értve az utazási irodai, a fuvar számlázást és az autószerviz számlákat is)
- belföldi forint, belföldi devizás, belföldi deviza alapú Ft, illetve export uniós és unión kívülre számlák készítése, kiállítása és nyilvántartása.
  az aktuális törvényi , PM és NAV ( APEH ) előírásoknak megfelelően. Illetve kétnyelvű export számlák is.
  ( kezeli a több teljesítési dátumot - áfa törvény szerinti és valós időszak)
- ügynök megadása számlához
- analitikák
- könyvelői egyeztető lista
- kiegyenlítetlen számlák (vevői szállítói tartozás)
- bejövő számlák iktatása és nyilvántartása (devizás is)
- számlát módosító bizonylat program felár nélkül (beépítve)
[ A számlázás programot megrendelem ]

Számla formátumok

- számla,
- stornózó számla
- előleg számla,
- pro-forma számla,
- visszárus számla,
- Aport számla,
- jóváíró számla
- helyesbítő számla
több mint 50 különböző számla formátum az egyszerűbb szolgáltatóitól, a vegyes használatukon át a sűrített nagykereskedelmi számlákig sokféle.

A számlázás jellemzői:

- kimenő számlák kiállítása és nyilvántartása. Akár termék értékesítés, akár szolgáltatás is lehet
- kb. 50 különféle köztük több kétnyelvű (német, angol, olasz, román, szlovák, norvég és korlátozottan cirill ) számlaformátum
- logó elhelyezési lehetőség, egyes formátumokon plusz reklám kép lehetősége.
- belföldi deviza számla kezelés
- képes vezetni a kiegyenlítetlen kimenő számlák részteljesítését is
- iktatni lehet a bejövő számlákat és a nyers forgalom alapján egy előzetes áfa analitika kérhető
- képes vezetni a kiegyenlítetlen bejövő számlák részteljesítését is
- könyvelés részére ellenőrző lista (nem bevallás) EU áfa analitikához
- pénzforgalmi gyűjtési lehetőség az időszak és partner szerint is (számla analitika)
- hat árkategória (külön Ft és külön deviza = 12 árjegyzék)
- termékek és szolgáltatások nyilvántartása
- árjegyzék nyomtatás (közel 32 különféle adatszerkezetben), például nagykereskedelmi és a javasolt kiskereskedelmi ár együtt
- minden termék, vagy szolgáltatás egy alaptermék csoportba (profil) sorolható
- segít a számla ismétlés, a stornózás, a jóváírás esetén az adatok felkínálásával

- nincs éves fenntartási díj (átalány) kötelezettség
- egyszeri vételárért korlátlan ideig használható (csak a környezeti - jog - változások befolyásolhatják, de 12 hónapon át ingyenesen letölthető frissítés)
- nincs mennyiségi korlátozás (de alapvetően kisvállalkozásoknak készült így 5000 számla felett erős gép kell hozzá)
- nem kell cserélni például új áfa kategória bevezetésénél (gombnyomásra átállíthatóak a termék listában egyszerűen)

Alapnyilvántartások:

- termék és szolgáltatás nyilvántartás
- partner nyilvántartás
- besorolási kódok (a cégre jellemző kódokkal lehet feltölteni)
- áfa kategóriák (a gyártáskor ismert alapkategóriákkal feltöltve szállítjuk), de változáskor szabadon bővíthető, nem kell programot cserélni

Az NAV ( APEH ), PM és a törvényi előírásoknak megfelelő számlázó program (több mint 20 éve), a törvényben előírt névre szóló licenclappal és nyomtatott leírással.
Kompatibilitás:
A termék része a PRECÍZ programrendszernek (PSS8), annak egy önállóan futtatható része. A törzsadatokat a programrendszer többi eleme is képes használni.
Egygépes, egycéges rendszer.
Gépigénye:
Pentium 900 MHz, 256 MByte RAM, minimum 800x600-es felbontású, színes monitor és az egér használata, valamint egy A4-es papírformátumú, Windows alá telepített nyomtató.
Operációs rendszer:
min. 32 bites Microsoft® Windows™ 98SE, 2000, XP, Vista vagy 7 magyar területi beállítással.
Regisztráció:
Bolti vásárlás esetén a teljes értékű használat (például cégnév kiírása) előtt regisztrálni kell a programot*. A regisztráció után (egy email) azonnal használható. A regisztráció elvégezhető faxon, a Regisztráció menüponton keresztül vagy e-mailben is.
  *1 interneten rendelve eleve regisztráltat küldünk, akkor már nem kell regisztrálni.

[Ingyenes demó letöltés >20 MByte ] [ Árjegyzék ] [Megrendelés ]

SZÁMLÁZÁS - Precíz Számlázó programok (illetve számla modult tartalmazó programok)
PRECÍZ SZÁMLÁZÁS
PRECÍZ ÜGYVITEL - EBBEN MOST 14 MODUL EGYBEN !!!

Számlázás modul több PRECÍZ programban is megtalálható.
PRECÍZ KÉSZLET - azoknak a kis cégeknek, akik devizás számlázó programot, valamint a bejövő számlák iktatását is szeretnék elvégezni és a számla kiállítás mellett szállítólevelet és raktár bevét-kivét bizonylatokat is szeretnének kezelni valamint ezek alapján készletet vezetni.
PRECÍZ KERESKEDELEM - azoknak a kis cégeknek, akik devizás számlázó programot, valamint a bejövő számlák iktatását is szeretnék elvégezni és a számla kiállítás mellett szállítólevelet és raktár bevét-kivét bizonylatokat is szeretnének kezelni, illetve ezek alapján készletet vezetni. Ezeken felül árajánlat készítés és rendelés nyilvántartás is van benne.

  A számlázás program

   A számlázó programjaink együttműködnek a többi PRECÍZ szoftverrel (PSS8 termékcsalád), így az Autószerviz, a Gép szerviz, a rendelés nyilvántartással, az árajánlat készítéssel és a többi számlázó programot nem tartalmazó modullal. Ezekből a bizonylatokból egy gombnyomásra készíthető számla.
  A számla programjaink is bővíthetőek a kiegészítő modullal (X8) amely a tételeken lehetővé teszi projekt, munkaszám és elszámolási hely megadását, ezáltal a számla forgalom tételeiről egyéb szempontok szerinti analitika is készíthető. A számlázó programok ekkor kiegészülnek a csekk nyomtatási lehetőséggel is.
  A Regiszter (RG8) program megléte esetén közvetlenül a számla alapján lehet borítékot, feladó vevényt, térti vevényt, vagy akár utánvételi lapot is nyomtatni. Ugyan ebben a programban található a fax írást segítő és nyilvántartó program.
   A Házipénztár modul megléte esetében a bankforgalmi iktatáskor a kiegyenlítetlen számlák közül választhatunk (egyszerű kipontozás), a készpénzes számlák esetében pedig közvetlenül a számla alapján készíthetünk pénztárbizonylatot.
  Együtt működik az Előleg bekérő levél programmal (pénzbekérő, újság előfizetés stb.) valamint a Fizetési felszólítás készítő és nyilvántartó programmal.

A számla készítés

  A számla készítés folyamata a PRECÍZ szoftverek ( számla modul ) mindegyikében ugyan olyan egyszerű. Értelem szerűen a legkisebb csak Ft számla kiállítására való programban a devizás rovatok nem jelenek meg.

  Ha megnyomjuk a számlázás gombot, akkor feljön az eddig kiállított számlák listája. Itt egy gombnyomásra tudunk korábbi számla alapján újat készíteni (ismétlés, olyan számla mint az előző, csak az új számla aktuális számlasorszámot és kiállítási dátumot visel), vagy stornózni ( stornózó számla létrehozás ) , előlegszámlát készíteni (kifizetett vagy átvett előlegről, akár előlegbekérő levél alapján is), vég számlázni ( előlegszámla alapján vég számla létrehozás, vagy önálló végszámla készítés) , de természetesen bármikor tudunk a Hozzáad gombbal új számlát létrehozni. Az új számla sorszáma minden esetben a törvényi előírásoknak megfelelően a sorban következő lesz. Kivétel az első számla, mert annak az alapbeállításokban megadható a kezdő sorszáma. Így akár év közben is átállhatunk egy másik programról, vagy egy cégen belül ha több helyen van számlázás önálló számla tömbökként kezelhetőek más-más számtartománnyal.
  A bizonylatfej adatlapon elsőnek a partnert kell kiválasztani (ha még nem volt ügyfelünk itt helyben bővíthető a partner lista) A partnernél megadott alapadatok alapján aztán a program felkínálja a fizetési módot,a bankszámlát, a partner árkategóriáját és esetleges kedvezmény százalékát, amelyek felül is bírálhatóak. A deviza amennyiben nem Ft számla
vagy a partnernél beállított alap devizanem, akkor megváltoztatható.
A fejlécen ügynök kód is megadható (Ügynök kód a számlán)

Számla tétel felvitel

  Ha a számlafejben a dátumok is elfogadhatóak amit a program felkínált, akkor lehet a tételeket hozzá adni. A Hozzáad (ALT+H vagy a listán állva Insert) gombbal lehet a tétel adatlapot felhívni. Itt a beállítástól függően vagy a sorszámot, vagy a termék vonalkódját kéri be a program (utóbbi esetben elég csak a vonalkód olvasóval a termékre ráolvasni). Természetesen a termék és szolgáltatás listából is választhatunk (akár ABC rend szerint is) A tétel adatlapon a mennyiség megadása után a fenti beállítások szerint felkínálja a program a megfelelő árat, amit természetesen felülbírálhatunk. Deviza számla esetében a deviza egységár rovatot kell kitölteni, azt elhagyva (pld. TAB billentyűvel) a program kiszámítja a Ft és az összesen árakat. A rögzítés után további tételeket vihetünk fel ha kell még. A bizonylatfej rögzítése után, új felvitelt követően automatikusan felkínálja a program a számla nyomtatási lehetőséget (ekkor választhatunk a többnyelvű - angol, német vagy olasz magyar kétnyelvű számlák közül is, ha nem magyar nyelvű kell) A nyomtatási képen ellenőrizhetjük, hogy megfelelően töltöttük-e ki a számlát és ha hibát látunk, ekkor még visszaléphetünk javítani azt. Ha nyomtatásra küldjük, akkor a törvényi előírások szerint lezáródik a számla.

Számla kiállító, mint aláíró

  A program beállítható, hogy a számla kiállító (belépett kezelő) nevét is kiírja, ez előnyös főleg ha többen is dolgoznak a géppel. Beállítható úgy is hogy más nevet írjon ki, például a főnök nevét, ha a titkárnő készíti elő a számlákat. természetesen név nélkül is lehet nyomtatni, ha még nem ismert az aláíró.

Számla nyomtatás

  A kész számla azonnal, vagy később is kinyomtatható. Amíg nincs kinyomtatva addig bővíthető, a hibák javíthatóak módosítással. A törvényi előírások miatt (APEH megfelelés), amennyiben a nyomtatási képen a nyomtatást elindítjuk, függetlenül annak további sorsától (papírhiány, begyűrődés, kutya rágta meg, postán eltűnés, vagy a vevő elhagyta) eredeti feliratos (1. példány) nem nyomtatható. Természetesen hiteles másolat példányszámozással készíthető.
Több nyomtatási formátum áll rendelkezésre (közel 50 különféle az idegen nyelvű változatokkal együtt), így ki ki megtalálhatja a cégére legjobban optimalizált , de mégis törvényes változatot, nem kell szerkesztgetni.

Számla postázása közvetlenül a számlázásból

  Az elkészült számlát, amennyiben van PRECÍZ REGISZTER modul telepítve közvetlenül a számla listáról borítékolhatjuk is a szükséges kísérő papírok nyomtatásával együtt. Így a számla szerinti vevőnév helyett az ahhoz kapcsolódó postázási címre szóló tértivevényt és feladó vevényt is lehet nyomtatni. A közvetlen boríték nyomtatással megspórolható a matricázás, a tértivevény matrica és az elsőbbségi (expressz) matrica postán felhelyezése (gyorsaság) illetve megfelelő reklám szöveg és kép helyezhető el.

Számlázó program

Néhány érdekes információ a számla kiállítással kapcsolatban:

- Számla mint reklámhordozó
- Színes számla
- A számla lehet szép is?
- Áfa átállítás 2009. 07. 01 (18%-os és 25% áfára a megszüntetett 20% helyett)


Programjaink általános jellemzői :
- számlázás kisvállalkozásoknak tervezve (minden egyben, azonnal elérhető, alapvetően egy gépre és egy kezelőre tervezve - van ugyan hálózati modul is, illetve beállítható több kezelő is)
- korlátlan számú telepítési hely (cégen belül), a program használat nem átruházható, nem tovább értékesíthető de akár mennyi telephelyen, boltban irodában telepíthető újabb licencek vásárlása nélkül
- nincs havi vagy éves fenntartási díj (átalány) kötelezettség
- egyszeri vételárért korlátlan ideig használható (csak a környezeti - pld. jog - változások befolyásolhatják, de van 12 hónapon át ingyenesen letölthető frissítés)
- nincs mennyiségi korlátozás a bizonylatokra (de alapvetően kisvállalkozásoknak készült így 5-10 000 számla felett erős gép kell hozzá)
- nem hálózatra készült (se szerver se internet nem kell hozzá), de van hálózati modul, ekkor azonban a hálózaton való használat lassíthatja a rendszert
- automatikusan települ (szakember igénybevétele nélkül), külön rövid telepítési leírás
- a telepítéshez, üzemeltetéshez nem kell közvetlen internet hozzáférés (a frissítések egy fájlként letölthetőek)
- egy évig ingyenes program frissítés, ha igénylik (azon túl is modulszámtól függetlenül ha valaki igényli a legújabb fejlesztéseket csak egy minimális díj van)
- 1989-óta (több mint két évtizede) biztosítjuk a jogszabálykövetést
- egyszerű egy logika mentén működő kezelő felület
- beépített segítség (ablakra felhívható help)
- kis hely igény (kevesebb mint 200 Mbyte a program, az adat állomány hely igénye a merevlemezen)
- a számlázás nem ír a Windows bugyraiba, csak abban a könyvtárban dolgozik ahova telepítik, így egy gépen akármennyi cég telepíthető, nem tudnak egymás adatairól, nincs keveredés
- könnyen menthető az egész aktuális állapot és könnyen áthelyezhető (pld. gép összeomlás vagy tönkremenetel esetén)
- a törvényi előírásoknak megfelelés, igazolás (lásd számla modulok)
- egyszeres adatrögzítés, törzsadat nyilvántartás - azaz elég a rendszerbe egy helyen egy adatot felvinni és azt minden más modul már használhatja
- többféle bizonylat formátum nyomtatható, logóval is
- a bizonylatok PDF fájlként is elküldhetőek (nem beépített hanem külső eszköz)
- egyszerűsített, gyorsított kezelés, ahol lehet felkínál a program adatokat, vagy akár komplett bizonylatokat, de mindig csak felkínál, a kezelő dönt arról mi legyen a bizonylat tartalma, bármi javítható, módosítható (kivéve ha a törvény másként nem rendelkezik - lásd kinyomtatott számla)
- többszintű kedvezmény rendszer (termék adatlap - 6 árkategória - partnernél beállítható, partner kedvezmény százalék adható meg, a bizonylaton átállítható kedvezmény százalék és a tételen is módosítható egyedi kedvezmény százalék, természetesen bizonylatot csökkentő egyösszegű kedvezmény is felvihető)
- nagyon részletes partner adatlap lehetősége (az adatvédelmi törvények betartása mellett) - email, web, telefonszámok, levélpostai cím, sima emlékeztető szöveg, figyelmeztetések (pld. tartozásra) stb.
- évváltással az adatállományok évekre elkülöníthetőek, külön menthetőek, eltávolíthatóak (ha már meghaladta a törvényes vizsgálható időszakot)

- ingyenes vevőszolgálat és immár
- több mint két évtizede segítünk
díjmentesen - interneten - ügyfeleinknek függetlenül attól hogy mikor vásárolták, vagy hogy frissítették e a programot), a megvásárolt program
- összességében úgy van felépítve, hogy egy nem számítástechnikus által is könnyen telepíthető és üzemeltethető legyen újabb vagy folyamatos költségek nélkül
  (ide nem értve a jogszabály vagy a működési környezet változás miatti egy éven túli frissítést - kivéve ingyenes programok, ott a frissítés is ingyenes)

számla formátum (110-es)


Utolsó módosítás: 2012. 12. 01

Tartalomjegyzék

nem rendelhető

Évváltás 2012->2013
Évváltás 2013->2014
Évváltás 2014->2015
Évváltás 2015->2016
Évváltás 2016->2017
Évváltás 2017->2018
Évváltás 2018->2019
Évváltás 2019->2020

2013-as utolsó program
frissítés letöltése.


TERMÉKEK
ÁRJEGYZÉK
REGISZTRÁCIÓ
SEGÍTSÉG, OKTATÁS
Elérhetőségeink
Tartalomjegyzék
Nyitólap

ÁFA változás beállítása 

 

 

Precíz Számlázás csomag

 

A SZÁMLÁZÁS programot
Közvetlen rendelésnél a környezet (és postás) barátabb DVD tokos kiszerelésben szállítjuk.