Számla készíto programok
 


PRECÍZ HÁZIPÉNZTÁR program
Évváltás 2015-> 2016

Az ingyenes évváltás csak egy segéd program nem jelent program frissítést !
A program frissítés megrendelhető: FRISSÍTÉS

Az oldal tartalomjegyzéke:
- Ingyenes évváltó program letöltése
- Tudnivalók
- Hibajelzés kezelése

Letöltések
  FIGYELEM! Ha több modullal is rendelkezik csak a listán előbbre lévőt töltse le, vagy várja meg a névre szóló változatot (két ünnep között mindenkinek megküldjük akinek volt nálunk emailcíme megadva)!

  Online nem telepíthetőek a programok, azokat le kell tölteni (javasolt az asztalra) és feltelepíteni a helyi merevlemezre!
Letöltés : jobb egér gombbal kattintson a telepit.exe feliratra és válassza a cél mentése menüpontot, majd ott válassza ki az asztalt.

PRECÍZ HÁZIPÉNZTÁR
Letöltés egyben: [ telepit.exe ] (1,68 Mbyte)
Figyelem ! Nem program frissítés, hanem egy évváltást (új tiszta számla tömb nyitást) támogató aktuális segéd program.

Miért és kinek szükséges évet váltania?
   A programokban évet váltani nem feltétlen muszály. Akinek éves szinten párszáz bizonylata keletkezik, és nem ragaszkodik az új évben az 1-től induló számlasorszámhoz, annak nem is érdemes. Neki csak a számla azonosítóba tett a sorszámot megelőző vagy kővető (elő- vagy útótag) lévő évszámot kell módosítania (ha tartalmaz egyáltalán), így a számlasorszámozás folyamatossága biztosított. Más teendője nincsen, lehet az újabb bizonylatot írni.

   Akinek viszont ezres nagyságrendű bizonylata keletkezik egy évben, annak a gyorsabb adatkezelés miatt érdemes új "számlatömbbel" kezdenie az évet.
   Az évváltás program mérete kb 2 Mbyte, ezt kell letölteni programtól függően a fenti linkek valamelyikéről a helyi merevlemezre. Internet Explorer esetében kattintson a programjával egyező nevű feliratra az egér jobb oldali gombjával. A felbukkanó menüből a "Cél mentése más néven..." menüpontot kell kiválasztani. A mentés helyének megadható pl. az Asztal (javasolt, mert ikonja is lesz azonnal), vagy valamely ideiglenes könyvtár, ahonnan majd a sikeres évindítás után ez a telepítő program törölhető.
   Mint minden újdonság indítása előtt, most is javasolt előbb CD-re, DVD-re vagy más eszközre (de legalább helyben - "Sajátgép" ablakban) mentést csinálni a \PSS8\XXEV könyvtárról (vagy ahova telepítették). Ha más könyvtárba telepítette vagy többcéges rendszert használ, a letölthető leírást olvassa el figyelmesen!
   Hogy jelenleg honnan fut a program, azt az elindítása után a főmenüsor felett az ablak keretére írva a program neve után lehet látni. Ha netán szóközt is tartalmaz valamelyik könyvtárnév (tipikusan c:\Program files), akkor onnan tegyük át (akár ideiglenesen, de legjobb, ha véglegesen) a teljes PSS8 könyvtárat a merevlemez meghajtó gyökerébe (C:\PSS8), ugyanis az XCOPY parancs a könyvtárnévben lévő szünetnél megáll.
   Amennyiben hálózati meghajtón van a számlázó programunk, akkor célszerű azt lementeni valamely munkaállomás merevlemezére, és ott elvégezni az évváltást. Sikeres évváltás után az új év könyvtárát másoljuk fel a szerverre és minden munkaállomáson készítsünk neki új indító ikont.
   Telepítés előtt lépjünk ki a számlázó programunkból!  Az Évváltás parancsikonnal (piros napocska) segítségével végezhetjük el az évváltást.
   A forrás és cél könyvtárak megadása után a program másolja át a 2016-os könyvtárba a szükséges fájlokat. A forrás könyvtár a 2015-os program ablakának fejlécében olvasható (jellemzően C:\PSS8\ 2015\), a felajánlott cél könyvtár pedig az eggyel nagyobb évszámú, tehát \ 2016 lesz.
Alul nyomjuk meg a "Program és törzsadatok másolása" gombot, amely után egy DOS-ablakban a másolás alatt álló fájlok listája fog futni.

Hibajelzés
Windows XP rendszer alatt előfordulhat, hogy másolás előtt a következő hibaüzenetet kapjuk:

Kattintson a képre a teljes mérethez!

Ez esetben mentsük le az egér jobb gombjának "Cél mentése más néven..." menüpontjával az alábbi két kis fájlt a c:\Windows\System32\ könyvtárba, ha nem lennének ott ilyenek (ha van ne írjuk felül !!!).
- autoexec.nt
- config.nt

Ezután kezdjük újra az évváltó program futtatását.

Ha létezik ott ez a két fájl, ne írjuk felül azokat, mert más probléma állhat fenn, pl. nem elegendő rendszer-jogosultság, xcopy program elérhetetlensége stb.

  Sikeres másolást követően kiléphetünk az Évváltás programból és a Windows asztaláról elindíthatjuk a 2016-es programot. A [FÁJL] főmenü [RENDEZÉS -> KILÉPÉS] almenüpontjának megnyomása után törlődnek az indexfájlok. Ezután módosíthatjuk az [ALAPBEÁLLÍTÁSOK] -> [ BIZONYLAT AZONOSÍTÓK ] (régebbi programoknál SZÁMLAFEJ vagy BIZONYLATFEJ )menüpontjában az induló bizonylatszám elő-és utótagját, hogyha szükséges, és már írhatjuk is az első számlát.
  Az Évváltás telepítő programot feltétlen töröljük le, mert újbóli használatával felülírhatjuk ezévi adatállományunkat!
  A tavalyi Precíz program indító ikonjait pedig tegyük át egy pld. "Precíz 2015" nevű mappába, nehogy valaki abban kezdjen el bizonylatot írni! Több cég egy gépen esetében értelem szerűen ez Cég1_ 2015Cég2_ 2015nevű mappa legyen, ahol a cég helyére egy rövid a cégre utaló név kerüljön.

  A rendszeres adatmentésről továbbra se felejtkezzünk el! A program floppy-s adatmentése a lemez kis kapacitása és sérülékenysége miatt 2005 januárjától már nem támogatott. Javasoljuk, hogy a program teljes könyvtárát írják ki CD-re DVD-re, vagy USB memóriára. Ezek sokkal nagyobb biztonságot adnak a floppy-nál, amit a mára nagyszámban használt mobiltelefonok, vagy egy mágneses fém tárgy bármelyike könnyedén törölni tud.
  Amennyiben szükséges eszközök hiányában csak a floppy-s mentésre van lehetőségünk, a program könyvtárában lévő "Adatment.exe"-t jobb egérgombbal húzzuk ki az Asztalra és így készítsünk neki indító ikont (csak régi programoknál).

 
 

 

 
[ segítség ] [ demók ] [ termék ismertetők ] [ megrendelés ] [ letöltések ] [ árjegyzék ] [ regisztráció ] [ viszonteladóknak ] [ boltok ] [ címlap ]
* Bolti vásárlás esetén egyszer használatos műanyag csomagolásban van a termék (lásd doboz fotók),
  közvetlenül a gyártótól (jelen weblap) megrendelés esetén környezetbarátabb módon DVD-tokban szállítjuk.
 
 

Utolsó módosítás: 2011. 12. 01